• Fri frakt vid köp över 599:-
  • Säker betalning
  • Fria byten

Dina favoriter

Lägg till produkter genom att klicka på hjärtat i produktbilden.

Banana Bread

Här kommer ett recept på ett fantastiskt bananbröd. Perfekt för att ta hand om övermogna och trista bruna bananer. För naturligare sötning kan farinsockret bytas ut till honung. 

Ingredienser:

•2 ägg • 4 + 1 banan (ju brunare desto bättre)

•425 g yoghurt (gärna 10%) alt. kvarg • 150 g bovetemjöl

•1,5 dl olja (t.ex. raps eller kokos) • 200 g mandelmjöl

•1,5 dl farinsocker alt. ½ dl honung • 3 tsk bakpulver

•½ vaniljstång, alt. 1 tsk vaniljsocker • 2 msk chiafrön 

•1 citron (zest + 1 msk saft) • 1 nypa salt

Gör så här:

1. Sätt ungen på 160°C varmluft, alternativt 175°C vanlig. Förbered en limpform med bakplåtspapper.   

2. Blanda ägg, yoghurt, olja, citronsaft och zest och i en skål.

3. Mosa 4 bananer i en annan skål och blanda sedan med socker, bovete- och mandelmjöl, frön från vaniljstång, bakpulver, chiafrön och salt.

4. Blanda de två skålarna med varandra och häll smeten i limpformen. Toppa med den sista bananen skivad på längden.

5. Grädda i cirka 1h i mitten av ugnen. Testa med en sticka för att se om brödet är klart.

Servera gärna med t.ex. färskost, jordnötssmör och färska bär. Även gott att rosta, eller bara som det är.

 Recept av Gabriella Skog, @tavernabosque on Instagram.

 

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Ange din e-postadress nedan för att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

 

CLN ATHLETICS AB

Stämpelgatan 11
504 64 Borås
Sweden
info@clnathletics.com

Följ oss

CLN Athletics

Klarna

Powered by Jetshop