• Premium kvalité
  • Enkla byten & returer

Dina favoriter

Lägg till produkter genom att klicka på hjärtat i produktbilden.

Hemmagjord falafel

Recept på hemmagjord falafel

INGREDIENSER: 

•500 g konserverad kikärtor  • 1 gul lök • 1 ½ tsk salt

•2 dl hackade örter, t.ex. bladpersilja och/eller koriander • 2 vitlöksklyftor

•1 msk spiskummin • ½ msk bakpulver • 1 tsk bikarbonat •  Olja

Gör så här:

  1. Blötlägg kikärtorna över natten eller i minst 12 h. Häll av allt vatten.
  2. Mixa först lök och örter  i en matberedare till en jämn pasta. Ha sedan i kikärtorna och resten av ingredienserna och pulsera mixern. Lite vatten kan eventuellt behövas för att få till en bra smet. Var försiktig med att mixa för hårt, det ska fortfarande finnas lite textur i smeten. Låt vila i kylen i cirka 15 min.
  3. Blöt händerna och rulla små bollar av smeten. Från detta steg kan falaflarna frysas in råa och tas fram för att tillagas vid ett senare tillfälle.
  4. Häll upp olja i en kastrull och värm till 170°C. Lägg i några bollar i taget och fritera gyllenbruna, cirka 2-3 minuter. Ta upp och låt rinna av på ett galler. Falaflarna kan också stekas i olja, var dock noga med att vända dem tills att alla sidor är gyllenbruna. De kan även tillagas på en inoljad plåt i ugn på 200°C i cirka 20-25 minuter. Vänd dem efter halva tiden. 

Servera de nyfriterade falaflarna ihop med t.ex. en sallad eller i en wrap med grönsaker, yoghurtsås, chilisås och färska örter.

Recept av Gabriella Skog, @tavernabosque on Instagram.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få 10% på din första order och ta del av våra nyheter och erbjudanden!

 

CLN ATHLETICS AB

Stämpelgatan 11
504 64 Borås
Sweden
info@clnathletics.com

Följ oss

CLN Athletics

Klarna