• Säkra betalningar
  • Enkla byten & returer

Dina favoriter

Lägg till produkter genom att klicka på hjärtat i produktbilden.

Bästa Träningskläderna för Optimal Prestation och Komfort

Tips för att Välja Träningskläder

Träningskläder spelar en avgörande roll för att förbättra din prestation och komfort under träning. Oavsett om du är en erfaren atlet eller nybörjare kan rätt kläder göra stor skillnad. Här är våra bästa tips för att välja träningskläder som hjälper dig att nå dina träningsmål.

1. Material som Andas

Materialet på dina träningskläder är avgörande för att hålla dig sval och torr. Satsa på tyger som polyester, nylon och spandex som transporterar bort fukt och torkar snabbt. Dessa material hjälper till att reglera kroppstemperaturen och förhindrar obehaglig svettning.

2. Rätt Passform

Träningskläder som sitter bra ger dig bättre rörelsefrihet och stöd. Välj kläder som är tillräckligt åtsittande för att inte vara i vägen, men inte för tajta så att de begränsar din rörelse. För löpning och högintensiva aktiviteter är kompressionskläder ett bra alternativ då de stödjer musklerna och minskar risken för skador.

3. Skiktprincipen

Att klä sig i flera lager är en effektiv strategi för att hantera temperaturförändringar under träning utomhus. Börja med ett fukttransporterande underlager, följt av ett isolerande mellanlager och avsluta med ett skyddande ytterlager som är vindtätt och vattentätt vid behov. Detta system hjälper dig att hålla rätt temperatur och komfort oavsett väder.

4. Funktionella Detaljer

Detaljer som dragkedjor, fickor och reflekterande element kan göra stor skillnad i din träningsupplevelse. Dragkedjor underlättar ventilation, fickor är praktiska för förvaring av småsaker och reflekterande detaljer ökar din synlighet vid träning i mörker.

5. Vårda Dina Träningskläder

För att dina träningskläder ska hålla längre är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Tvätta dem enligt instruktionerna på etiketten, undvik sköljmedel som kan påverka tygernas fukttransporterande egenskaper och låt dem lufttorka istället för att använda torktumlare.

Slutsats

Med rätt träningskläder kan du förbättra både din prestation och komfort under träningen. Hos CLN Athletics hittar du ett brett utbud av högkvalitativa träningskläder som är designade för att möta alla dina behov. Besök vår butik idag och upptäck skillnaden med rätt träningsutrustning!Texten är skriven av Per-Oscar Berggren
Designer och produktansvarig med 20-års erfarenhet av produktutveckling
Publicerat: 2024-07-10

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få 10% på din första order och ta del av våra nyheter och erbjudanden!

 

CLN ATHLETICS AB

Stämpelgatan 11
504 64 Borås
Sweden
info@clnathletics.com

Följ oss

CLN Athletics

Betalning med Avarda