• Säkra betalningar
  • Enkla byten & returer

Dina favoriter

Lägg till produkter genom att klicka på hjärtat i produktbilden.

Whatever challenge #1: Marcus Ericsson

Först ut i Whatever challenge är vårt svenska stjärnskott, Formel 1-föraren Marcus Ericsson. Han är örobroaren som förälskade sig i gokarten som 8-åring, en kärlek som skulle komma att ta honom världen runt – och just nu är han aktuell i sin femte säsong i världens mest prestigefyllda racingserie: Formel 1.

Whatever challenge – vilken är din nu största utmaning?    

Det är definitivt det pågående Formel 1, det är min femte medverkan och efter ett par tuffa år finns det fortfarande många kvaliteter som jag ännu inte fått visa. Å andra sidan har förutsättningarna aldrig varit bättre, med mitt team och den satsning som Alfa Romeo gör är jag mer än redo.

Om man ser till en vanlig träningsvecka, hur ser passen ut? Vad för typ av träning kör du?   

Motorsport handlar så mycket mer om fysik än vad många tycks tro. Racen är ofta upp emot 2 timmar långa, det är höga g-krafter och i snitt ligger jag på 75–80% i maxpuls: det är tufft och ställer höga krav på mig. Därför tränar jag sex dagar i veckan och varierar mellan kondition och styrkeövningar baserade på min kroppsvikt. Det gäller att hitta en bra balans: att kunna träna hårt men inte bygga för mycket muskler, jag vill inte öka i vikt. Jag gillar CrossFit-inspirerade övningar!

F1 innebär extremt mycket resande. Hur många resdagar har du på ett år?  

Det ligger på ungefär 260 resdagar per år. Ibland känns det som att jag bor på ett flygplan!

Hur behåller du ditt fokus?  

Det handlar till stor del om mig själv, att jag mår så bra jag bara kan. Jag äter rätt, tränar hårt, lever hälsosamt och ser till att fokusera på det som är viktigt. Dessutom spelar min omgivning en viktig faktor, att jag har bra människor runt mig.

Vad sporrar dig mest: realistiska planer eller vågade drömmar? 

För mig är det jätteviktigt att våga drömma: jag ställer höga krav på mig själv och har tuffa mål jag siktar mot. Därmed är det också viktigt för mig att ha mindre, kortsiktiga mål som är lättare att uppnå för att få känna att jag lyckas.

Vem inspirerar dig? (Privatperson, offentlig person, fiktiv) 

Jag är väldigt hockey-intresserad, tränade själv ishockey fram till att jag var 15–16 år och brytpunkten kom när jag blev tvungen att välja mellan hockeyn och racingen. En stor förebild är Peter Forsberg och om jag inte hade valt motorsporten är det troligt att jag hade fortsatt på isen. Inom motorsporten är givetvis Michael Schumacher en stor förebild och en av anledningarna till att jag drömde om – och beslöt mig för – att bli racerförare.

Vad tycker du är allra bäst med CLN Athletics produkter?  

De är väldigt sköna att träna i. Det skadar naturligtvis inte att de dessutom är snygga, men viktigast för mig är att passformen är bra och att plaggen är funktionella. Faktum är att jag inte har ett favoritplagg, utan bär och trivs i stort sett allt från kollektionen.

Slutligen, vad gör du när motivationen dippar?   

Jag har två tips som funkar nästintill alltid för mig. Det första är att jag pressar mig till gymmet, där kommer jag alltid igång. Mitt andra tips är att umgås med positiva människor som gör mig glad!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få 10% på din första order och ta del av våra nyheter och erbjudanden!

 

CLN ATHLETICS AB

Stämpelgatan 11
504 64 Borås
Sweden
info@clnathletics.com

Följ oss

CLN Athletics

Betalning med Avarda