• Säkra betalningar
 • Enkla byten & returer

Dina favoriter

Lägg till produkter genom att klicka på hjärtat i produktbilden.

10 tips hur du håller igång träningen i sommar

Under sommaren och semestern är det lätt att tappa sina träningsrutiner. Även om du ska njuta av ledigheten, är det bra att hålla igång med träningen i någon form. Här får du inspiration på hur du kan hålla igång träningen under sommaren och ha en mer aktiv semester.

Utmaningar och Möjligheter

Vardagen ser ofta annorlunda ut på sommaren och under semestern. Det kan vara svårt att hålla sig till sina vanliga träningsrutiner, speciellt om du reser, bor i en stuga eller är någon annanstans. Men denna tid på året är perfekt för att prova nya träningsformer, särskilt om du inte har tillgång till ett gym eller träningscenter.

Glöm inte att vila och återhämta dig även om träning är viktigt. Det tar flera veckor utan träning för att märka en förändring i styrka och kondition. Det är viktigt att tillåta sig själv att vila under semestern. För höga krav kan leda till att du tappar motivationen helt. Den bästa träningen är den som faktiskt blir av och som du mår bra av!

10 Tips för Sommarträning

 • Utomhusgym: Det finns många utomhusgym runt om i landet som du kan använda när som helst. De har ofta tillräckligt många redskap för att träna hela kroppen. Vad kan vara bättre än ett träningspass utomhus med frisk luft och sol?
 • Simning: Simning är skonsamt för kroppen och tränar armar, ben, mage och rygg samtidigt som hjärta och lungor stärks. När du åker och badar kan du kombinera det med en simtur. Om du föredrar sällskap, prova ett vattengympapass.
 • Kettlebells: Om du inte har provat kettlebells tidigare kommer du bli överraskad över hur mångsidiga de är. De är perfekta för både kondition och styrka. Börja med två kettlebells i olika vikter för variation.
 • Gummiband: Träning med gummiband kan göras nästan var som helst. De är lätta att ta med och du kan få ihop ett helt träningspass med några band i olika motstånd.
 • Löpning: Löpning är populärt och människor i alla åldrar springer. Sommaren är en utmärkt tid att upptäcka nya platser. Om du är nybörjare, läs vår artikel "Löpning för nybörjare" för tips och råd.
 • Powerwalks: Om du inte gillar att springa kan powerwalks vara ett alternativ. Forskning visar att powerwalks kan ha liknande hälsoeffekter som löpning. Du får upp pulsen och bränner kalorier.
 • Yoga: Yoga är en mångsidig träningsform med fokus på styrka, flexibilitet och rörlighet. Du kan enkelt komma igång med hjälp av gratis instruktionsfilmer, som "Yoga with Adriene" på YouTube.
 • Vandring: Sverige har många vandringsleder med olika svårighetsgrader och längd. Vandring är en bra träningsform och ger en fin naturupplevelse. Läs vår artikel för tips om leder och packning.
 • Hopprep: Hopprep är en effektiv och rolig konditionsträning som också förbättrar koordinationen. Ett svettigt pass med hopprep kan vara precis vad du behöver för att hålla igång hela kroppen.
 • Trappträning: Trappträning är en underskattad form av träning som aktiverar de stora musklerna i ben och säte. Träning utomhus i stora publika trappor är perfekt på sommaren. Läs vår artikel om trappträning för ett färdigt program.


Texten är skriven av Simon Hallberg
Träningsälskare & skribent
Publicerat: 2024-06-13

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få 10% på din första order och ta del av våra nyheter och erbjudanden!

 

CLN ATHLETICS AB

Stämpelgatan 11
504 64 Borås
Sweden
info@clnathletics.com

Följ oss

CLN Athletics

Betalning med Avarda