• Säkra betalningar
  • Enkla byten & returer

Dina favoriter

Lägg till produkter genom att klicka på hjärtat i produktbilden.

Film och intervju med Lukas Högberg

Vad kommer ditt självförtroende och din vinnarinstinkt från?

Jag har ett väldigt bra team bakom mig, och dessutom tycker jag att crossfiten är så otroligt rolig. All press och allt som är jobbigt, kan jag sålla bort och det gör att jag spöar väldigt många. Det är vanligt att många hajpar sig själva genom att lägga ut sina bästa resultat, som de presterat hemma i boxen. När de sedan lämnat sin safe zone med bästa vänner och familj, för att komma till en ny plats och se en i ansiktet – blir de nervösa. När det väl gäller tävling vet jag att jag är den av atleterna som kommer att klara det: jag har rutin och vet vad jag gör.

Hur såg din uppladdning ut inför Crossfit Games?

Simning, löpning och någon form av stege av tunga lyft är återkommande i tävlingen, så det ser jag till att öva på. Mycket rörelser som kan täcka många tävlingsdelar. Sedan reser jag till tävlingsdestinationen ungefär 3 veckor i förväg, för att hinna vänja mig vid tid och värme. Vi tränar utomhus i solen hela tiden, följt av varmt bastubadande. När det är 1 och en halv vecka kvar drar jag ner på volym och träning, men behåller intensiteten – allt för att jag ska hinna återhämta mig. Sedan peakar jag inför tävling.

Hur ser en dag ut under Crossfit Games?

Det är extremt välplanerat. Martin Altemark ställer mitt alarm, då jag ska infinna mig för uppvärmning – så att jag kan fokusera på annat. Jag får också mat och vatten, exakt vad jag ska äta. Rent psykiskt så gäller det att ställa in sig på att saker och ting kanske inte alls går som man tänker sig. Sänk förväntningarna och se bara till att ha roligt – det är det viktigaste.

Hur är stämningen i atleternas uppvärmningszon?

Det är alltid jättebra. Vi hänger där hela dagen: käkar, sover, umgås och tittar via tv på när de andra tävlar. Fokus är att slappna av och inte stressa upp sig. Särskilt nära är jag européerna och amerikanerna, men alla är supertrevliga.

2015 kom du på en 30e plats i Crossfit Games, i år gick du upp 16 platser och slutade på en 14e plats. Vad gjorde du annorlunda mot föregående år?

Allt handlar om rutiner. Att prata om vad man gör och hur man tänker. Jag inspireras också väldigt mycket av friidrottsatleter: även om vi inte tränar på samma sätt, så skapar känslan av att träna i samma lokal en trygghet. Dessutom är sömnen ovärderlig, jag sover 10 timmar per natt. Det kan låta tråkigt att gå och lägga sig klockan 20, men med min höga motivation blir det enkelt. Och i år stämde allt. Det är viktigt att förstå hur otroligt bra världseliten är, kommer du sist i Games så är du ändå proffs.

Hur ser dina planer ut för resten av 2016?

Det stora målet är alltid Crossfit Games, jag lägger inte energi på att toppa off-season. Däremot ska jag tävla på Alpha Games i Nice och dessutom coacha på Profitness Camp med Peter Blaha. Jag funderar också på att flytta till Dubai, för att träna och coacha.

Och inför 2017?

Vi kommer att ta in fler personer i mitt team, till exempel en kostrådgivare som planerar maten än mer noggrant. I övrigt förbättrar vi bara mindre saker som kommer att göra min form ännu bättre.

Du är ambassadör för CLN Athletics. Varför?

Jag tycker att det är så kul med svenskt. Det är viktigt att man tycker om produkten och det gör jag verkligen. Sedan är det viktigt att jag har bra kemi och häng med de som står bakom produkten: att alla är ärliga och visar förståelse för varandra. Tillsammans bygger vi såväl mitt namn, som CLN Athletics.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få 10% på din första order och ta del av våra nyheter och erbjudanden!

 

CLN ATHLETICS AB

Stämpelgatan 11
504 64 Borås
Sweden
info@clnathletics.com

Följ oss

CLN Athletics

Betalning med Avarda