• Säkra betalningar
  • Enkla byten & returer

Dina favoriter

Lägg till produkter genom att klicka på hjärtat i produktbilden.

Intervju med härliga @boxliv!

Hur startades @boxliv?

Idén föddes under våren 2016, en tidig morgon. Det väl sammansvetsade 05.30-gänget på CrossFit Ibex i Borås hade just genomfört en mäktig workout, följt av en obligatorisk stretching i det nordvästra hörnet av lokalen.

Under stretchpassen pratas det om allt och inget. Ofta diskuteras dagens WOD, men också mer allvarliga ämnen som berör livet i allmänhet.

Just denna morgon var det en person i gänget som hade genomfört passet på ett föredömligt sätt, varpå hen med ett glatt humör slängde ur sig:
– Fasen, vilket härligt liv vi lever här i boxen!
Nästa medlem fyllde i:
– Ett riktigt ”boxliv”!

Efter att ha pratat vidare om det en stund, där vi känt på ordet ”boxliv”, förstod vi att detta var något som alla borde få ta del: vårt underbara Boxliv! Sagt och gjort, direkt efter passet startades Instagramkontot: @boxliv och bollen var i rullning. Starten på vår framgångssaga var ett faktum.

Vilka är ni som är med?

Det är många som undrar vilka som är med i @boxliv. Svaret på frågan är enkelt: alla som lever i boxen. Framförallt de atleter som letar sig dit vid 05.30 och 06.30, varje vardag.

Vem eller vilka som publicerar inläggen på Instagram är dock en välbevarad hemlighet.

Vad är tanken med @boxliv?

Att alla som vill är välkomna i ett gäng av atleter, där alla WOD:s utförs med en imponerande disciplin varje morgon, varje vecka, varje månad och år – oavsett kön och kvaliteter.

Målet är att göra några inlägg per vecka. Ibland kommer dock #sexliv, #affärsliv och #privatliv emellan – vilket trots allt är ingredienser för ett rikt #boxliv.

Vad får man ta del av om man följer @boxliv?

Det bjuds ofta på väldigt personliga och målande texter, där den publicerade bilden/filmsekvensen på atleterna beskrivs. Texterna är alltid skrivna med glimten i ögat och ironi förekommer mycket.

Det är fantastiskt kul att scrolla tillbaka i flödet och läsa våra inlägg om och om igen, det slutar oftast med ett stort leende på läpparna. Vi är inga elitsatsande superatleter, utan mer den i övre klassen av motionärer – som har tagit crossfit till sitt hjärta.

Hur ser en typisk @boxliv-WOD ut?

Vi har ju alla våra personliga favoriter, men om vi får välja blir det naturligtvis en grisig chipper – gärna med en timecap på minst 40 min.

Såhär kan det se ut:
30 HSPU
30 Powerclean (60/42,5)
30 Pistols
800 m Row
30 Powersnatch (60/42,5)
30 OHS (60/42,5)
30 CTB
800 m Row
30 Burpees
30 STOH (60/42,5)
30 Wallclimbers
800 m Row

Man blir stolt och lycklig efter att ha genomfört en mäktig workout likt denna: endorfinnivån är extremt hög och man kan enkelt ta helg med gott samvete.

Var ni med i Open förra året?

Många i @boxliv har varit med i Open under flera år nu, vi anser att det är årets höjdpunkt när det gäller träning. Vi tränar extrapass, specialtränar på våra svagheter och diskuterar olika WOD’s till höger och vänster. Tävlingen inbördes mellan atleterna i @boxliv är också viktig, det kanske inte är uttalat men alla tar det på största allvar. Såhär kan det låta i omklädningsrummet:

- Hoppas det kommer HSPU - då är du rökt!
- Tunga thrusters jag säger bara! Tunga thrusters!
- Du ser ut att vara lite ur slag, jag kommer att krossa dig på Open i år!

Stämningen är rå men hjärtlig och innerst inne älskar vi varandra.

Förväntningar inför Open 2017?

Alla har väldigt höga förväntningar inför Open 2017! Vi har också en god självinsikt och inser våra personliga begränsningar. Skador sätter käppar i hjulen för vissa atleter, vilket är ofrånkomligt när vi tränar så mycket som vi gör. Trots det kommer alla att vara med och göra sitt yttersta i varje WOD.

Fråga vem som helst av oss och svaret blir naturligtvis:
– Jag kommer att vinna!

Vad är målet med er träning?

Att varje morgon gå upp vid kl. 05.00 för att åka till boxen och träna, är inget man bara gör. Det är en livsstil och ett sätt att leva. Det är inte alltid själva träningen som driver en ur sängen, utan det faktum att det är så extremt roligt att träffa alla likasinnade atleter och tjöta skit i omklädningsrummet.  

Vi lever ett mäktigt boxliv (som vi valt att kalla det) och det är lite som att utöva en lagsport – med allt vad det innebär. Att vi sedan blir extremt vältränade är bara en välkommen bonus. 

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få 10% på din första order och ta del av våra nyheter och erbjudanden!

 

CLN ATHLETICS AB

Stämpelgatan 11
504 64 Borås
Sweden
info@clnathletics.com

Följ oss

CLN Athletics

Betalning med Avarda